Članovi kluba Budo Ryu ove su godine od 29.04.2016. do 01.05.2016. po prvi put sudjelovali na međunarodnom međuklupskom natjecanju koje se održalo u mjestu Maglód u Mađarskoj, u blizini Budimpešte. Uz domaći klub iz Mađarske, kojeg vodi Shihan Henrik Pap, na događaju je sudjelovao i klub iz mjesta Poznań iz Poljske kojeg vodi Shihan Tomasz Olejnik. Prvi dan bio je posvećen prvenstveno druženju među članovima klubova i obilasku znamenitosti grada Budimpešte. Izlet je započeo s odlaskom na obližnje brdo uspinjačom te razgledavanje tornja sv. Elizabethe. Nakon razgledavanja tornja, spuštali smo se pješke niz brdo, gledajući prekrasne krajolike Budimpešte i okolice grada. Nakon pješačenja, zastali smo i ručali prije razgledavanje Budimpešte. U tijeku razgledavanja grada saznali smo da idemo turističkim brodom po Dunavu razgledavati grad i poznate mađarske mostove. Nakon vožnje, vratili smo se u Dojo u večernjim satima gdje smo se malo odmorili i pričekali večeru. Kao i sve drugo večera je bila odlična, te smo isprobali Mađarsko jelo „Brassói apró pecsenye“.
U nedjelju ujutro u 10:00 sati započeo je dvostani trening nakon kojeg je održan kratki prijateljski turnir između klubova. Na turniru su borci pokazali svoje vještine u borbenim tehnikama te su svi dobili diplome o sudjelovanju na turniru.
Zahvaljujemo našim prijateljima Shihanu Henriku, Shihanu Tomaszu i László-u Szalatnay-u, ujedno i našem prevoditelju, na odličnom događaju i prekrasnom gostoprimstvu.
Radujemo se sljedećem susretu. OSU!