Nakon obavijesti promaknuća Shihan-a Milana Garašića u crni pojas 6. DAN, održano je uručenje pojasa i diplome koji su stigli iz Japana.

Zahvaljujući karate klubu Mladost Samobor, uz Tihomira Garašića i predsjednika odbora za kyokushinkai, gospodina Vladimira Belaka, organiziran je svečani trening.

15. siječnja trening se održao u dvorani karate kluba Mladost Samobor na kojemu su sudjelovali stariji članovi karate kluba Mladost Samobor i klubovi iz branch-a Milana Garašića.

To uključuje: Kyokushin karate klub “Moslavina” Kutina, kyokushin karate klub “Elka-Maksimir” Zagreb, članovi kluba Mladost Samobor iz Karlovca pod vodstvom Leona Dakića te naš kyokushin karate klub “Budo Ryu” Zaprešić.

Uz stare prijatelje te okupljene članove bliskih klubova, svima prisutnima se obratio bivši predsjednik kluba Mladost Samobor, senpai Damir Sinković koji se prisjetio svojih početaka u klubu te se zahvalio Shihan-u Milanu za sve što ga je naučio kroz njihovo dugogodišnje prijateljstvo.

Predsjednik kluba i odbora za kyokushin karate, gospodin Vladimir Belak, zahvalio se svima na dolasku i na pomoći u organizaciji Shihan-ove promocije.

Uručenju pojasa i diplome, čast je pripala Shihan-u Vladimiru Šintiću koji je čestitao Shihan-u Milanu na velikom postignuću i rekao da je siguran da ovo neće biti njegov zadnji zasluženi pojas.

Također je spomenuo kako je velika čast surađivati sa Shihan-om Milanom nakon toliko godina prijateljstva i kako ovako visoki pojas je neopisivo veliko postignuće za sve nas, a osobito za Shihan-a Milana koji se toliko godina zalaže za kyokushin zajednicu u Europi i svijetu.

Nakon svečane dodjele pojasa i diplome, Shihan Milan se zahvalio svima na dolasku te u vrlo emotivnom govoru rekao kako iako je pojas individualan, on je postignuće svih članova odbora te bez njihovog rada i truda, ovakva promocija ne bi bila moguća.

Mi kao klub smo iznimno ponosni na Shihan-a Milana jer smo svjesni svog njegovog zalaganja za kyokushin karate i bila nam je čast prisustvovati na tako jedinstvenoj promociji.

Nakon svečanog treninga i par kapi znoja, međusobno smo se podružili sa ostalim pristunim članovima klubova.