U nedjelju 30.08.2020. naš Jan Peranić pristupio je ispitu za majstorsko zvanje DAN pojasa i položio. Uz Jana polagali su i dečki iz KK Samobor te su bili u pratnji predsjednika odbora za kyokushin karate gosp. Vladimira Belaka i najvišeg pojasa u Hrvatskoj Shihana Milana Garašića 6.DAN

Polaganje se održalo u Mađarskom gradu Tarjanu, gdje su uz shihana Milana bili prisutni i drugi ispitivači, kako bi ispit i kandidati bili što objektivnije ocijenjeni. Od velikih majstora koji su se našli u dvorani treba izdvojiti, Jozsef Kaloczi 5. DAN branch chief, Robert Schwarz 5. DAN, Ferenc Kovacs 4. DAN branch chief i naravno Shihan Milan Garašić 6.DAN.

Ispitu je pristupilo 40-ak kandidata iz različitih klubova.

Ispit se sastoji od dva dijela; prvi dio ispita započeo je u 9 sati ujutro te je trajao nešto preko 3 sata. Za to vrijeme ispitanici su prikazivali tehnike na mjestu (Kotei Kihon), tehnike uz stavove (Ido Kihon), kate potrebne za sve do svog pojasa (1. DAN 14 kata, 2. DAN 17 kata, 3.DAN 20.kata) te na kraju prvog dijela vježbe snage.

Pri završetku prvog dijela ispita, napravljena je pauza u trajanju od sat i pol. Oko 14 sati, započeo je drugi dio ispita koji je trajao sve do 16:30, znači 2 i pol sata. Drugi dio ispita sastoji se isključivo od borbi, te svaki kandidat ovisno o godinama i visini zvanja mora odraditi određeni broj borbi. Tako je Jan Peranić imao 30 borbi za 1. DAN. Sve borbe uspiješno je odradio i time završio svoj ispit!

Senpai Jan službeno je dodan na popis crnih pojaseva u kyokushin karateu, a diploma i pojas očekuju se kroz dva mjeseca iz Japana!

Čestitamo i dečkima iz karate kluba Mladost Samobor koji su također položili!

Osu!

#karate #karateklubzapresic #borbe #kumite  #sport #polaganje #crnipojas #blackbelt