Budo Ryu, Daruvar 2016Ovogodišnja zimska škola IBK Kyokushin Budokai karate organizacije, održana je od 7. 1. do 10. 1. 2016. u Daruvaru.
Instruktori na ovoj zimskoj školi bili su: Hanshi Mladen Šančić 8.Dan, Hanshi Pedro Roiz 8.Dan, Hanshi Tom Madsen 8.Dan, Shihan Tomasz Oleinik 7.Dan, Shihan Zvonko Samaržija 7.Dan, Shihan Martin van Emmen 6. Dan, Shihan Henrik Pap 6.Dan i Shihan Nenad Šančić 5.Dan.
Gosti na ovoj zimskoj školi bili su Kaicho Henk Kuipers 10.Dan (Nizozemska) i Patrik Schlesinger 5.Dan (Slovačka) sa svojim borcima iz Hardcore Top team-a .
Na kampu je sudjelovalo 70 karateka iz 11 zemalja i to iz Španjolske, Danske, Poljske, Italije, Nizozemske, Njemačke, Mađarske, Slovačke, Irana, Alžira i Hrvatske.
Na rasporedu je bilo po 3 treninga dnevno. Svi sudionici su mogli uživati i mnogo naučiti od najboljih svjetskih instruktora koji su držali svoje treninge na ovoj zimskoj školi. Bilo je tu vrhunskih tradicionalnih Kyokushin treninga pod vodstvom Hanshi Pedro Roiza iz Španjolske, Shihan Zvonka Samaržija i Shihan Henrik Pap iz Mađerske koji su vodili kata treninge, MMA trenizi pod vodstvom Hanshi Tom Madsena iz Njemačke, Senpai Daniel Sharifi iz Irana i Shihan Patrik Schlesingera iz Slovačke, treninzi samoobrane Kaicho Henk Kuipersa koji su bili posebno zanimljivi najmlađim sudionicima jer su se koristili gumeni noževi za simulaciju napada. Vrijeme između treninga bilo je rezervirano za uživanje i kupanje na bazenima Daruvarskih toplica.
Predzadnji dan je održano polaganje za više pojaseve. Ispit se sastojao od provjere tehnike i kata, vježbi snage te borbi po pravilima kyokushin karatea i Kyokushin Budokai pravilima. Iz kluba Budo-Ryu polaganju su pristupili Ela Robeli za 5.kyu (viši žuti pojas) i Marko Peranić za 2. kyu (smeđi pojas) i oboje uspješno položili.
Večer predzadnjeg dana protekla je u proslavi rođendana uz tradicionalni Sayonara party Hanshi Mladena Šančića koji je bio odličan domačin ovogodišnje IBK zimske škole.
Zadnji dan je bio rezerviran za podjelu diploma i prigodnih poklona svim sudionicima.
Bila je ovo jedna od najboljih zimskih škola do sada, održana u prijateljskoj, skoro obiteljskoj atmosferi zbližavanja klubova, ljudi i djece te postizanju višeg cilja učenja i djeljenja informacija od izvornog Sosai-a Mas Oyame.

Hvala svim sudionicima i svim Hanshi, Shihan, Sensei i Sempai instruktorima na odličnim treninzima. Osu!