Ovog vikenda održano je Europsko prvenstvo u Debrecenu, Mađarska. Prvenstvo je okupilo preko 560 natjecatelja iz 20 zemalja.

Kao klub imali smo prvu priliku u našoj povijesti nastupati na ovalom natjecanju! Klub je predstavljala naša najbolja i najkvalitetnija karateka; Ela Robeli. Ela je nastupala u kategoriji juniorki -60 kilograma. Kategorija je brojala 16 natjecateljica iz 12 država.

Ela prvu borbu nastupa čvrsto i hrabro, pokazavši svoju kvalitetu te dominantno pobjeđuje Španjolsku protivnicu i time ulazi u osminu finala. Nažalost nakon borbe stara ozljeda šake se ponovno javlja, i iako je ruka natekla, odlučuje dalje nastaviti borbu
U osmini finala susreće se sa Poljakinjom i obje pružaju odličnu borbu.

Trenutak nepažnje u drugoj polovini borbe, Ela iako fizički dominantnija, dobiva udarac u glavu i gubi za jedan bod.

Ela je time ušla u 8 najboljih natjecateljica Europe u svojoj kategoriji i dokazala svoju veliku kvalitetu te

rad i trud koji smo uložili da bi došli do ove razine.

Ela neumorno i dalje pokazuje svoje kvalitete. Uz pet trening tjedno i pripreme vikendom Ela ni u jednom trenutku nije popustila u školi i završila je 3. razred Lucijanke s prosjekom 5.0. Primjer da kada ima volje, sve je moguće!

Za nas Ela je velika pobjednica na koju smo jako ponosni i sigurni smo da je čeka još puno uspjeha u nadolazećim godinama.
Čestitamo i ostalim Hrvatskim natjecateljima i natjecateljima na nastupu; Lana Šebrek Blažotić, Nika Jakobović, Kristina Kojundžić, Roko Kalničanec, Jan Obranić!
Lagano sada uzimamo nekoliko tjedana odmora, a već u kolovozu vraćamo se treninzima i priprema za nadolazeća natjecanja.