Ovog vikenda sudjelovali smo s 10 natjecatelja na 3. Split kupu i osvojili 7. izvrsnih medalja. Osvojeno je 4 zlata, 2 srebra i jedna bronca. Osim medalja Ela Robeli nagrađena je nagradom najboljeg ženskog tehničara turnira. Turni koji je održan u OŠ Žnjan-Pazdigrada okupio je 80-tak boraca Kyokushin karatea i 60-ak boraca iz Shotokan karatea. Naša izvrsna ekipa ponovno je pokazala fizičku spremu, borbeni duh i upornost. Jedna rijetkost u pojedinačnom sportu je da se nađe ovakva jedna ekipa koja je voljna proputovati 400+ kilometara i pokazati toliko zajedništvo, toplinu, podršku i uz to nastupiti na svom natjecateljskom maksimumu. Čestitke cijeloj ekipi na odlično odrađenom turniru.

Ukratko o našim natjecateljima;

Beti Tucman predstavljala je naš klub u katama. U prvi susret izlazi pred pojasem višeg protivnika ali izvrsnom tehnikom pobjeđuje i ulazi u drugi krug. U drugom krugu gubi protiv prvaka njezine kategorije. Nakon turnira Beti je uz suze rekla; ” trebam više vježbati” i time ohrabrila sebe i trenera ali i nasmijala prijatelje. Osvaja brončanu medalju!

Lea Pongrac tehničkom i fizičkom dominacijom vrlo brzo završava svoje borbe i osvaja prvo mjesto.

Nola Robeli srčani i mladi borac koracima svoje sestre samouvjereno ulazi u obije borbe te ih pobjeđuje i osvaja prvo mjesto.

Marko Gubo ulazi na svoji drugi turnir i drugu službenu borbu te nakon što je pokazao napredak tehnički i kondicijski dobiva nezgodni udarac te ne smije nastaviti s turnirom.

Božo Milić
definitivno najuzbuđeniji i najsretniji naš natjecatelj s punim srcem ulazi u svoju prvu borbu nakon četiri mjeseca treniranja te susreće puno spretnijeg i iskusnijeg protivnika te nažalost gubi. Veliki ponos na Božu pokazala je ekipa oko njega i njegov tata. Bravo Božo!

Tin Žugec nakon dugo iščekivanja ulazi u borbu, koja je nažalost brzo završila nepovoljno za Tina. Tin iako je još mlad redovno dolazi na treninge i daje cijelog sebe u svaki trening. Ako Tina ne obeshrabri par početnih poraza jednog dana bit će izvrstan borac!

Lorena Domiter kao i uvijek najlakša u svojoj kategoriji dolazi do protivnice koja je 7 kilograma teža i pola glave višlja od Lorene. Nakon razgovora s trenerom i ekipom ulazi srčano u prvu borbu i gubi ju lošom sudačkom odlukom. Trener Damir polaže žalbu koja je uvažena i borba je ponovljena. Lorena je iznenadila cijeli auditoriji koji je pratio borbu i pokazala da veličina ne pobjeđuje borbeni duh! Uz puno kretanja izvrsnim kružnim udarcem u glavu dobiva borbu! Osvaja Zlato!

Karlo Domiter ulazi u prvu borbu fizički i tehnički jači te ju završava ispod trideset sekundi. U drugoj borbi dobiva dva nezgodna udarca te odlukom trenera ne nastavlja s turnirom. Osvaja srebrno medalju zlatne boje.

Ela Robeli naš ali i šire poznati favorit postavljena je odmah u četvrt finale, pobjeđuje prvu borbu te ulazi u finalni krug. Nakon produžetaka u drugoj borbi nažalost gubi 1-0 i osvaja srebrenu medalju.

Ovaj turnir najveći ponos trenera Jana bio je Borna Flegar koji je tehnički, kondicijski i fizički odradio sve tri borbe savršeno. Osim što su Jan i Borna postigli savršenu sinergiju ostavio je veliki trag i strah u svojoj kategoriji.