DSC_6134Svečano proglašenje najboljih sportaša za 2014. godinu održano je 20. veljače 2015. godine u organizaciji Zajednice športskih udruga Grada Zaprešića.

U Zajednicu je učlanjeno 27 udruga, a gotovo 3 tisuće sportaša danas se aktivno i organizirano bavi sportom. Sve udruge posebno treba pohvaliti za rad s mladima, istaknuo je predsjednik Zajednice Vladimir Pavetić koji je čestitao svima nagrađenima, ali i nominiranima, za ovo četrnaesto, proglašenje najboljih u sportu grada Zaprešića.

Za najboljeg sportaša grada Zaprešića za 2014. godinu izabran je Luka Skender. Rođen je 27.09.1996. godine. Luka je u 2014. osvojio 3. mjesto u seniorskoj kategoriji, čime je ostvario status vrhunskog sportaša 4. kategorije. Član je Taekwondo kluba Zaprešić.

Za najbolju sportašicu grada Zaprešića za 2014. proglašena je Melani Adamić-Golić. Rođena je 13.07.1997. godine. Članica je Taekwondo kluba Zaprešić. Melani je 2014. godine na juniorskom prvenstvu svijeta osvojila šesto mjesto. Osvojila je seniorsko prvo mjesto na otvorenom prvenstvu Belgije i time ostvarila status vrhunske sportašice druge kategorije.

Najbolja muška momčad je momčad Kuglačkog kluba Zaprešić. U 2014. godini kuglački klub ostvario je najbolje rezultate u svojoj povijesti. Obranio je naslov prvaka Hrvatske pri čemu je ostvario maksimalan učinak (22:0). Rezultat je to koji još nitko u kuglačkoj ligi Hrvatske nije ostvario. Trenutno zauzimaju prvo mjesto s 2 boda prednosti. Drugi su u Kupu Hrvatske, na međunarodnom planu su šesti u Svjetskom kupu i četvrti u Kupu prvaka. U klubu djeluje i škola kuglanja koja postiže odlične rezultate.

Za najbolju sportsku žensku ekipu grada Zaprešića u 2014. godini proglašena je ekipa Ženskog kuglačkog kluba Zaprešić. Ženski kuglački klub Zaprešić godinama je stabilan prvoligaš. U klubu ima i prepoznatljivu školu kuglanja, a to se vidi po nizu osvojenih medalja u Regiji Centar. Josipa Dolibašić i Mirna Bosak reprezentativke su Hrvatske.

Za najbolji sportski kolektiv izabran je Muški rukometni klub Zaprešić. Na području Zaprešića djeluje već 50 godina. Tijekom svog postojanja bilo je uspona i padova, ali nikad se nije zapostavila škola rukometa. Seniorska momčad u 2014. godini osvaja prvo mjesto u III. hrvatskoj ligi i plasira se u II. hrvatsku ligu u kojoj se trenutno bori za ostanak. Iznimna vrijednost kluba je u tome što su svi seniori proizašli iz vlastite rukometne škole. Klub okuplja 120 aktivnih članova, tijekom godine sudjeluje na turnirima u Hrvatskoj i inozemstvu. Svake godine organizira nekoliko humanitarnih i memorijalnih međunarodnih turnira.

Za najboljeg trenera u 2014. godini izabran je nogometni trener Srećko Bogdan, dugogodišnji trener u Nogometnom klubu Inter-Zaprešić. S prvom momčadi nogometnog kluba Inter-Zaprešić osvaja 2005. godine 2. mjesto u I HNL i plasman u Kup UEF-e. posljednjih nekoliko godina radi s mlađim kategorijama kluba, prije svega s juniorima. Već drugu godinu zaredom s tom uzrasnom kategorijom postiže izvrsne rezultate usprkos lošim uvjetima za rad. U sezoni 2013/14. osvaja prvo mjesto u Međuregionalnoj ligi juniora, te Kup i titulu amaterskog prvaka Hrvatske. U novo osnovanoj juniorskoj ligi (najviši rang natjecanja juniora) nakon jesenskog dijela momčad zauzima drugo mjesto odmah iza nogometnog kluba Dinamo. Danas u momčadi nogometnog kluba Inter-Zaprešić igra 8 igrača koje je u zadnje dvije godine trenirao Srećko Bogdan.

Za najboljeg športskog djelatnika izabran je gospodin Robert Kupek rođen 06.10.1969. godine. Po zanimanju je profesor kemije u OŠ Dragutina Domjanića. Voditelj je škole šaha u Šahovskom klubu Ban Jelačić od 2003. godine. Kroz Školu šaha prošlo je više od 1.000 djece. U ovoj školskoj godini šahovsku školu polazi 230 djece. Na raznim natjecanjima polaznici škole šaha osvojili su 90 medalja, a kadetkinje su drugu godinu zaredom u završnici Prvenstva Hrvatske. Zaslužan je i za plasman naše kadetkinje na Europsko i Svjetsko pojedinačno prvenstvo.

Također su proglašeni najperspektivniji mladi sportaši.

Ela Robeli rođena je 08.11.2005. godine. Odlična je učenica OŠ Ljudevita Gaja. Kyukushinkai karateom se u Klubu BUDO RYU; ŠKOLA RATNIKA bavi od početka 2010. godine. Nositeljica je 6 KYU, prvog žutog pojasa. Do sada je za klub osvojila 24 medalje. U 2014. godini osvojila je 4 zlatne, 2 srebrne i 1 brončanu medalju.

Franka Zadro rođena je 06.02.2001. godine. Članica je mlađe kadetske ekipe i kadetske ekipe. Svojim je zalaganjem i trudom među predvodnicima u svojoj generaciji, pogotovo je nosioc igre u mlađoj kadetskoj ekipi. Igra i nastupa za OŠ Ljudevit Gaj gdje je predvodnica i nositeljica ekipe. Odlična je učenica i svojim pristupom treninzima služi za primjer. Članica je Košarkaškog kluba Jabuka.

Klaudija Čujko rođena je 22.02.2000. godine. U svojoj kategoriji na prvenstvu Hrvatske osvaja treće mjesto. Članica je Taekwonda kluba Zaprešić

Luka Uremović rođen je 18.10.2000. godine. Na Prvenstvu Hrvatske u svojoj kategoriji osvaja treće mjesto. Član  je Taekwondo kluba Zaprešić.

Tea Kostelac rođena je 29.04.2003. godine. Odlična je učenica OŠ Ljudevita Gaja. Članica je prve postave Šahovskog kluba Ban Jelačić koja u I kadetskoj ligi Centar osvaja II mjesto i plasira se u završnicu ekipa kadetkinja gdje osvaja 6 mjesto. Članica je mlađe ekipe kadetkinja i s njom osvaja prvo mjesto treći puta zaredom. Osvaja niz turnira u svojoj dobnoj skupini. Ne propušta niti jedan trening te je vrlo savjesna i služi za primjer ostalim igračicama.

Lea Stojković rođena je 04.10.2005. godine. Standardna je članica kadetske ekipe Šahovskog kluba Ban Jelačić koja je u I ligi Centar osvojila 2. mjesto. Članica je i ekipe mlađih kadetkinja i s njom osvaja već treći put zaredom Prvenstvo Zagrebačke županije. Na niz međunarodnih i domaćih turnira u svojoj dobnoj skupini osvaja prva mjesta.

Preneseno sa www.zapresic.hr