Na generalnoj godišnjoj skupštini WKO-a, 11. studenog, dugogodišnjem treneru kluba Mladost Samobor Milanu Garašiću, dodijeljeno je promaknuće u crni pojas 6. dan koje je doneseno odlukom predsjedništva svjetske ispitivačke komisije i odbora svjetske karate organizacije (WKO).

U ovaj značajno visoki pojas, promaknuto je samo nekoliko članova WKO organizacije. Ovakva promaknuća nisu česta, a događaju se samo jednom u 4 godine te su kriteriji vrlo strogi. Uzevši to u obzir, nisu svi predloženi kandidati promaknuti u viši pojas.

Milan Garašić, naš novi nosioc 6. dana, aktivno trenira, podučava te pomaže u promociji, rastu i razvoju već gotovo 50 godina. Njegov nesebični doprinos kyokushinu u Hrvatskoj i Europi, klubu Mladost Samobor i razni velikobrojni rezultati i uspjesi ostvareni pod njegovim vodstvom dokazuju zasluženost pojasa.

Za 6. dan ne postoji nikakav ispit koji se može polagati, nego se takav i viši pojas dodjeljuje isključivo radi doprinosa organizaciji, nesebičnog žrtvovanja za kyokushin i postignutih rezultata kroz karijeru.

Jako smo ponosni na uspjeh Shihan-a Milana. Taj uspjeh ima iznimno veliko značenje što tako mala zemlja kao što je naša Hrvatska posjeduje tako visok pojas koji mnoge europske zemlje još ni nemaju.

Velika nam je čast kao klub, što surađujemo sa Shihan-om Milanom.

Bitno je spomenuti da u svjetskoj karate organizaciji pojasevi se dodjeljuju u jednoj demokratskoj, otvorenoj, javnoj i neprofitnoj organizaciji u kojoj svi članovi imaju pravo glasa. Na isti način je Shihan Milan promoviran što cijeloj priči daje još jedno značenje.

Shihan Milan je sam rekao, iako je njemu dodijeljen individualno pojas, u njegovo dodjeljenje utkan je sveukupni rad cijelog savezaprijatelja saveza i svih njegovih članova koji svakodnevno marljivo treniraju, postižu odlične rezultate te promiču kyokushin u Hrvatskoj i Europi.

Čestitamo Shihanu Milanu na ovom sjajnom uspjehu!