U mađarskom gradu Nagyatad, u srpnju održana je ljetna škola u kyokushin karate-u.

Sudjelovala su 4 hrvatska kluba; KK Mladost Samobor, KK Kutina, KK Maksimir-Elka i KK Budo-Ryu Zaprešić sa ukupno 16 članova pod vodstvom Shihana Milana Garašića i Shihana Vladimira Šintića.

Sveukupno je sudjelovalo 200-tinjak karateka iz Rumunjske, Mađarske i Hrvatske. Gosti ove škole su bili Shihan Milan Garašić, Shihan Vladimir Šintić, Shihan Anca Wallmen (Rumunjska), Sensei Marius Ilas (Rumunjska).

Svakoga dana održana su tri treninga u trajanju od 2 sata koji su bili podijeljeni u grupe ovisno o razini znanja, pojasu i dobi.

Najveći cilj ljetne škole bio je rad na tehničkom znanju tehnika Kuzushi (kretanje u osam smjerova), Renraku, Geiko Kihon (tehnike u kretanju) i Ido Kihon (tehnika na mjestu).

Tokom ljetne škole, održano je polaganje za Dan i Kyu pojaseve. Iznimno zahtjevno polaganje za Dan pojas trajalo je tri sata u tehničkom dijelu nakon kojeg su slijedile borbe. Ispitanik za Dan pojas morao je odraditi 30 randori-ja (borbi) u trajanju od 90 sekundi.

Stjepan Žanić (KK Kutina) i Nika Jakobović (KK Mladost Samobor) uspješno su položili ispit za Dan pojas te su dodani na popis Hrvatskih crnih pojaseva.

Čestitamo, senpai Nika i senpai Stjepan!

#sport #karate #karatezapresic #kyokushin #kyokushinkarate #ljetnaskola #madarska #ispit #polaganje #pojasevi